Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 27 » Bogăția fiecăruia
00:26:15
Bogăția fiecăruia

La un colț de drum, la umbra unui pom stăteau doi oameni, unul înstărit și unul mai puțin bogat, aflat în trecere.

- Mă bucur că n-au trecut anii în viața mea degeaba. Am muncit, am alergat și iată că am ajuns și eu să fiu un om care se poate bucura de tot ceea ce îți dorește, spuse omul cel bogat. Vezi tu pădurea aceea din depărtare care înconjoară satul? A mea este... Dar livada aceea de pe deal o vezi? Tot a mea este și aceea. Uite acolo, unde sunt adunați oamenii aceea mulți la treierat... acolo e tot pământul meu și oamenii care muncesc pentru mine. Iar toate tractoarele, remorcile și combinele care sunt acolo tot ale mele sunt. Acum... poate înțelegi și tu cu cine ai onoarea de a sta de vorbă. Eu sunt cineva în satul acesta. Dar tu? Tu ce ai? întrebă mirat pe omul din fața lui.

- Eu? Ce am eu, asta vrei să știi? Păi... eu am ceea ce tu nu ai și nici nu cred că o să ai vreodată... Și ridicând degetul în văzduh îi zise celui bogat: Eu am cerul. Dar și pe ăsta l-am primit, spuse omul zâmbind și bucurându-se din toată inima. Asta am și nu-mi doresc mai mult. și... mi-e atât de bine!

Spunând acestea, călătorul plecă în drumul lui, lăsându-l pe omul bogat căzut pe gânduri.

Unii aleargă o viață întreagă pentru a aduna toate bogățiile pământului, uitând că cerul nu-l poți dobândi decât stând în genunchi la rugăciune, cerând ajutor de sus și încredințându-te voii Celui ce ne-a plămădit și ne-a purtat de grijă până azi. Haideți să nu mai alergăm după lucrurile care ne răpesc adevărata bogăție. Să alergăm să ne luăm în grabă moștenirea încredințată: un petec de cer pe care să ne petrecem veșnicia.

Ce zici? Mai zăbovești sau mergem împreună?

Vizualizări: 195 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 3.7/3
Total comentarii : 1
1  
Foarte adevarat!

Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului