Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 20 » Cele două vâsle
10:17:22
Cele două vâsle

Într-un sat oarecare trăia odată un bătrân , om cu evlavie față de Dumnezeu, care își câștiga pâinea transportând călătorii cu barca sa, de pe un mal pe celălalt al unui râu. Într-o zi, în timp ce moșul îl trecea cu barca peste râu pe un tânăr, acesta observă că pe fiecare dintre cele două vâsle ale bărcii este scris ceva și întrebă:

- De ce ai scris pe vâsla asta "CREDINȚĂ" iar pe cealaltă "FAPTE BUNE"?

- Ehei!... pentru că nu trebuie să uit niciodată că acestea două ne conduc în viață, răspunse bătrânul.

- Hmmm... Eu unul nu cred că omul are nevoie de amândouă, spuse cu îndrăzneală tânărul. Este de ajuns doar una după care să-ți călăuzești viața. Dacă faci fapte bune ești de folos celorlalți, iar dacă ai credință îți ești ție însuți de folos, ce mai contează ce fac ceilalți. Fiecare trebuie să facă pentru el.

Bătrânul nu a spus nimic dar a ridicat din apă vâsla pe care era scris "FAPTE BUNE" și a continuat să vâslească doar cu cea pe care era scris "CREDINȚĂ", dar barca se opri și nu mai înaintă deloc, ci începu să se învârtă în loc.

Abia acum tânărul călător înțelesese ceea ce bătrânul barcagiu vroia să-i spună: cel cu suflet curat, adică luminat pururea de credință adevărată și puternică, va avea și o viață curată, adică încărcată de roadele bunătății și a milei creștinești obținute prin săvârșirea faptelor bune.

Trebuie să ne amintim și noi permanent că fără bunătate credința noastră este ipocrizie. Cel cu adevărat credincios îl iubește pe Dumnezeu, exersându-și mai întâi iubirea pe oameni. Faptele bune și credința sunt cele două aripi prin care ne putem înălța sufletul cât mai aproape de Dumnezeu. Cu o singură aripă nu vom putea zbura niciodată.

Să aveți azi și în toate zilele un zbor lin și cât mai sus!

Vizualizări: 78 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 2.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului