Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 22 » Cele patru piersici
00:15:39
Cele patru piersici

Un țăran a dorit ca să își încerce pe cei patru fii ai săi și i-a chemat la sine oferind fiecăruia dintre ei câte o piersică, ducându-se mai apoi la treburile lui zilnice. Spre seară, ia chemat pe toți lângă dânsul și ia întrebat:

- Ia să-mi spuneți acum ce ați făcut cu piersicile pe care vi le-am dat dimineață.

- Păi... ce să fac, tătucă? Am mâncat-o, zise primul dintre copii. Mulțumesc din suflet că tare bună a fost. După ce am mâncat-o am luat sâmburele și l-am plantat în spatele casei, am udat locul și nădăjduiesc ca peste câțiva ani să crească acolo un piersic frumos și cu fructe dulci și bune.

- Bine ai făcut băiatul tatei! Dacă o să o ții tot așa cu siguranță vei fi un bun gospodar. Dar tu ce-ai făcut cu piersica ta? îl întrebă pe al doilea.

- Hm.... am mâncat-o. A fost așa de bună că m-am dus la m-am dus la mama să mai cer una...

- Fiule, zise omul cu întristare, trebuie să ai mare grijă ca să nu ajungi un om lacom pentru că lacomul mai mult pierde iar leneșul mai mult aleargă. dar tu ce ai făcut? îl întrebă pe al treilea.

- Eu nu am mâncat-o. M-am dus la prietenii mei cu ea și am vândut-o. Iată banii pe care i-am luat pe ea. o să îi strâng ca să-mi cumpăr cartea pe care mi-o doresc de multă vreme.

- Fiule, tu sigur o să ajungi un mare negustor, dar trebuie să ai mare grijă căci nu tot ce avem este de vânzare, mai ales lucrurile care au o valoare sentimentală, căci acelea nu au preț.

- Nici eu tătucă nu am mâncat-o, zise ultimul dintre fii. M-am dus azi la vecinul nostru bătrân și bolnav și i-am dat-o lui să o mănânce căci era dulce și zemoasă. S-a bucurat mult pentru ea, i-a plăcut și a mulțumit din toată inima pentru surpriza pe care i-am făcut-o.

- Nu știu ce vei face tu în viață, spuse tatăl ultimului copil, dar știu sigur că tu poți face multe lucruri pentru că ești un om bun, blând și milostiv, iar lumea are mare nevoie de astfel de oameni.

 

Vizualizări: 134 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului