Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 21 » Cerbul și lupul
00:02:33
Cerbul și lupul

Într-o zi friguroasă de iarnă, un călugăr a plecat din mănăstire spre un sat de la poalele unui munte ca să vadă de sănătatea unui copil pe care o boală necruțătoare îl țintuise la pat. În drumul lui, la marginea unei păduri întâlni căzut într-o poiană un cerb mort de frig și de foame, dar fiind mare și neputându-l lua singur l-a lăsat acolo și și-a continuat drumul. Ajuns la casa băiatului bolnav, călugărul îl cheamă pe tatăl acestuia și îi spune:

- Am găsit la marginea pădurii, nu departe de aici, un cerb pe care frigul și foamea l-a răpus. Vino, te rog, mergi cu mine să ți-l arăt și să-l iei acasă ca să aveți hrană pentru o vreme.

Bucuros omul i-a mulțumit călugărului și l-a urmat la locul cu pricina. Însă, lângă cerbul mort, zăcea acum și un lup care, găsind între timp animalul, devorase din el, neștiind să se oprească, mânat de o lăcomie cumplită. Lupul mâncase cu mult mai mult decât îi trebuise, iar acum zăcea mort, răpus de propria lăcomie. Văzând toate acestea călugărul îi spune țăranului:

- Așa e și între oameni. Unii sunt asemenea cerbului, împovărați de griji, nevoi, lipsuri și greutăți, sufletul le îngheață sub atâtea necazuri, uitând de Dumnezeu și de cele sfinte, fiind preocupați prea mult de viața grea pe care o trăiesc, neglijând faptul că doar credința e singura în stare să le încălzească sufletul și să le ofere speranță și putere de luptă. Alții însă sunt asemenea lupului, au tot ce le trebuie, au uneori chiar mai mult decât au nevoie dar cu toate acestea și ei ajung să moară sufletește pentru că trăiesc doar pentru ei, când ar putea din prisosul lor să dea și altora. Sufletul lor e înghețat de egoism, întunecat de lăcomie.

Să fii încercat de neputințe și nevoi e o neputință, dar să fii doborât de propriile plăceri e o rușine. De vom împodobi sufletul cu credință, nădejde și dragoste vom fi izbăviți de asprimea vântului păcatelor care amenință înghețarea sufletelor noastre.

Vizualizări: 85 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului