Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Ianuarie » 28 » Mândria bobului semănat
19:45:58
Mândria bobului semănat

După semănat, un grăunte, rămas pe vârful unui bulgăre de pământ, a început să strige în gura mare către celelalte boabe, căzute adânc sub brazda de pământ:

– Ce bine-mi pare că n-am căzut să zac în umezeală, luptându-mă cu frigul pământului și cu întunericul, tânjind ca alții după o rază de soare, după lumină și căldură... Eu, nu sunt ca alții... o duc mult mai bine. Mie nu-mi place să fiu umilit și batjocorit în halul ăsta.  Aici e locul meu, fără să-mi pese de alții...

Dar nici nu termină bine de zis vorbele acestea căci pe neașteptate, din înaltul cerului coborî în viteză o pasăre care ciuguli bobul aflat pe bolovan și se duse în rostul ei. Boabele rămase acoperite de pământ, aflate sub brazda umedă, nu după multe vreme încolțiră și din ele răsăriră plante sănătoase, frumoase și trainice care au adus roadă bună și folositoare. De-abia acum lumina și căldura soarelui făceau bine cu adevărat, când spicul se pregătea să dea în copt și să aducă roadă multă.

Speranța și smerenia boabelor de sămânță căzute sub apăsarea aspră a brazdei de pământ, deși greu de acceptat la prima vedere, au adus protecția necesară pentru a ajunge la adevărata viață și împlinire, în timp ce mândria și aroganța bobului căzut pe bolovan ia adus pierea grabnică și fără rod. Greutățile vieții, oricât de mari și de grele ar fi nu trebuie să ne sperie niciodată, nici să ne descurajeze, ci trebuie să ne păstrăm mereu vie credința că Domnul ne vede suferința și ne va răsplăti, dându-ne lucrurile cele de folos la vremea potrivită. Cel ce are inima plină de îngâmfare și de mândrie, acela va sfârși, mai devreme sau mai târziu, în pliscul flămând al păsării care se arată întotdeauna luptătoare împotriva împlinirii voii lui Dumnezeu: diavolul.

"Cel ce se înalță pe sine acela se va smeri iar cel ce se smerește pe sine acela se va înălța."

Vizualizări: 56 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului