Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 28 » Semnul cuielor
00:06:15
Semnul cuielor

Un om avea un fiu tare neascultător, care îi făcea tot soiul de necazuri. Ajunsese bietul om să se gândească cu teamă la ziua care urma... Într-o bună zi, tatăl își cheamă la sine fiul și îi spune că din momentul acela o să bată câte un cui, în ușa casei, pentru fiecare greşeală pe care o va face fiul său. Când uşa s-a umplut de cuie încât părea un arici, omul şi-a chemat fiul şi i-a spus:

–Așa cum ți-am spus mai înainte, am bătut câte un cui, pentru fiecare greşeală a ta! Nu știu dacă reușești să realizezi cam câte au fost, dar poți vedea cu ușurință cuiele bătute în ușă, după numărul faptelor tale rele.
Fiul s-a speriat, văzând mulţimea cuielor a hotărât în sinea lui să răscumpere fiecare greşeală cu o faptă bună.

După prima faptă bună, şi-a chemat tatăl în faţa uşii, rugându-l să scoată un cui. Și așa s-a întâmplat cu fiecare faptă bună pe care fiul o săvârșea.

În ziua, în care a fost scos ultimul cui, tatăl şi-a îmbrăţişat fiul, bucurându-se împreună cu el. Fiul l-a strâns la piept şi a văzut că tatăl său plângea.

–De ce plângi? Ar trebui să fii fericit şi mulţumit că ai putut să scoţi toate cuiele...
–E adevărat, cuiele au fost scoase, dar găurile??..... Semnele unde au fost cuiele au rămas și vor rămâne mereu! Ușa nu va mai fi niciodată ca la început.

Nu e de ajuns să ne cerem scuze pentru lucrurile nepotrivite pe care le facem în fiecare zi din viața noastră și nici nu vom putea îndrepta cum se cuvine răul făcut pentru că fiecare acțiune a noastră va lăsa semne adânci pe care timpul nu le poate șterge vreodată. Mai bine este să fim înțelepți, răbdători și iertători de la bun început și să nu lăsăm instinctele să ne răpească roadele faptelor noastre bune.

Zi binecuvântată să aveți!

Vizualizări: 292 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului