Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Pilda zilei

Acasă » 2018 » Februarie » 24 » Zidarul și casa
00:08:24
Zidarul și casa

Într-o zi, un om înstărit și cu inima bună l-a chemat la el pe un om sărman și i-a spus:

– Uite, omule, fiindcă știu ca familia ta o duce destul de greu, vreau sa te ajut. Iți dau de muncă și te plătesc foarte bine. Vrei să lucrezi pentru mine?

– Sigur, boierule – a răspuns omul bucuros – ce trebuie să fac ?

– Să-mi construiești o casă, la marginea pădurii.

Sărmanul om a plecat bucuros și, chiar din acea zi, s-a apucat de treaba. Boierul ii dădea bani pentru tot ce trebuia să cumpere. Însă omul ce și-a spus ? „Eiii, și așa nu mă vede și nu știe ce fac, ce-ar fi să-l păcălesc?!”

Și, în loc să facă totul așa cum ar fi trebuit, a început să cumpere lucruri ieftine, de proastă calitate și să cheltuiască fără rost banii ce îi rămâneau. Când a terminat, casa arăta tare frumos pe dinafară, dar constructorul știa ca n-o făcuse bine și că, destul de repede, ea se va strica, neavând rezistență și calitate.

Când i-a arătat casa casa pe care o construise, omul bogat i-a spus:

– Fiindcă știu că tu și familia ta locuiți într-o cocioabă mică, îți fac cadou această casă. De-aia te-am lăsat pe tine să o construiești și ți-am spus acum, la sfârșit, tocmai pentru ca bucuria voastră să fie mai mare.

Acum și-a dat seama omul de greșeala sa. A vrut sa-l înșele pe cel care a avut atât de multă încredere în el, dar de fapt, singur s-a înșelat. Dacă ar fi fost cinstit și și-ar fi făcut treaba așa cum trebuia, și-ar fi făcut un bine lui și familiei sale. Acum, însă, părerile de rău nu mai puteau îndrepta răul făcut.

De câte ori nu se întâmplă așa și cu noi, atunci când suntem chemați să facem lucruri ziditoare pentru suflet în vederea apropierii de sfințenia dumnezeiască. Trândăvim, suntem delăsători, facem lucrurile cu superficialitate gândind că nu ne vede Domnul, însă va veni vremea când vom vedea cât de nepăsători am fost și am risipit șansa pe care ne-a dat-o Tatăl ceresc pentru a dobândi darurile cerești. Faceți lucrurile cu responsabilitate și stăruință și bucuria vă va fi deplină la vremea potrivită!

Vizualizări: 122 | Adăugat de: Administrator | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Februarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului