Parohia Moscu (Tg.Bujor)

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » contraceptia (contraceptia)
contraceptia
marianData: Sâmbătă, 13-Iun-22, 14:57:34 | Mesaj # 1
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
ziua buna parinte ionut...s au adunat ceva teme si nu e rau deloc mai ales daca mai intra si altii pe forum curind sper...azi vreau sa va intreb despre contraceptie...este un lucru acceptat de credinta crestina mai ales daca luam in calcul faptul ca de fapt prin contraceptie impiedicam aparitia vietii de care doar dumnezeu raspunde?...pe de alta parte ce metode ar fi care nu omoara un ovul fecundat ce reprezinta de fapt un suflet de om?altfel avem de a face cu omucidere...daca nu se aplica astfel de metode atunci teoretic femeia daca e sanatoasa cu barbatul ei ar putea da nastere anual cite unui prunc...luind in calcul si factorul economic in ziua de azi nu i usor deloc cu o asa familie...nu mai zic de relatiile de curvie sau preacurvie in cazul aparitiei unei sarcini e cu atit mai grav...asadar ce pozitie adopta biserica fata de acest subiect?...doamne ajuta!
 
AdministratorData: Sâmbătă, 13-Iun-22, 19:57:07 | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 25
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Neconectat
În problema contracepției răspunsul Bisericii noastre Ortodoxe este unul simplu și cât se poate de clar: nu este admisă sub nicio formă. Creștinul adevărat trebuie să înțeleagă că omul a fost creat pentru a fi în comuniune cu divinitatea și cu semenii săi, având posibilitatea de a opta pentru procreație. "Creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți" a fost cea dintâi poruncă a Domnului pentru primii oameni creați. Intervenția omului, sub orice formă ar fi ea, de a împiedica formarea vieții în urma unei relații fizice este inadmisibilă.
Care este scopul actelor fizice dintre un bărbat și o femeie? Dacă este acela de a desăvârși relația prin nașterea unui prunc, atunci sunt binecuvântați! Dacă se urmărește doar obținerea plăcerilor sau a unor câștiguri materiale diverse (bani, favoruri, avansare în carieră, șantaj, etc) atunci e firesc ca să fie socotite păcate și să fie înfierate de învățătura morală a Bisericii.
Nu contează metoda folosită: hormonale, nehormonale, naturale, permanente sau de urgență. Toate sunt considerate a fi mijloace de întrerupere a vieții, prin urmare, nu sunt admise sub nicio formă de învățătura Bisericii, iar cei care le folosesc, indiferent de motivație, nu pot fi priviți cu toleranță.
Din anul 1990 până astăzi, numai în România au fost făcute 23 de milioane de avorturi (înregistrate, fără a le lua în calcul pe cele neînregistrate). Cine este responsabil de un așa masacru? Cine este răspunzător? Mai putem fi numiți creștini, când ne ucidem cu sânge rece proprii copii? Nici animalele nu fac asemenea lucruri! Biserica promovează doar virtuțile și nici nu încurajează și nici nu va susține vreodată păcatul și traiul în desfrânare. Curvia, preacurvia, avorturile, prostituția, căsătoriile între persoane de același sex sunt lucruri pe care Biserica nu le va accepta niciodată pentru că sunt distrugătoare ale familiei. Biserica promovează moralitatea, adevărul, sinceritatea, încrederea, viața, realități pe care, din păcate, societatea de astăzi caută să le denigreze și să le scadă din valoare, apelând mult prea des la conceptul de "discriminare". Biserica nu discriminează pe nimeni, ci promovează doar adevăratele valori și luptă cu îndârjire împotriva nefirescului. Dacă s-ar promova doar ceea ce este din fire natural, atunci nici dragostea lui Dumnezeu nu s-ar depărta de la lumea aceasta. Cum însă societatea de astăzi promovează nefirescul, consecințele propriilor fapte le resimțim din plin. Nădăjduiesc că Bunul Dumnezeu ne va lumina pe toți pentru a vedea care sunt adevăratele valori pe care trebuie să le promovăm, atât creștinii cât și necreștinii, întreaga umanitate!
 
marianData: Vineri, 13-Iun-28, 16:33:10 | Mesaj # 3
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
ziua buna...si eu cred l fel ca pina ce omul nu se va intoarce la dumnezeu prin credinta manifestata in faptele sale vom trai in suferinti de tot felul cauzate de propriile actiuni...ce sfatuiti un cuplu in care unul din parteneri isi doreste orice copil ce se zamisleste urmare a relatiei firesti dar celalalt din varii motive-teama, sanatate,  lipsa materiala, prea multi copii deja existenti etc-refuza?credeti in planing familial?doamne ajuta!
 
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » contraceptia (contraceptia)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: