Parohia Moscu (Tg.Bujor)

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » departarea de cei dragi (departarea de cei dragi)
departarea de cei dragi
marianData: Sâmbătă, 13-Iun-22, 15:07:05 | Mesaj # 1
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
ziua buna din nou...mi a mai venit in cap o tema si sa nu uit o si scriu...mai ales in democratie din motive economice gen loc de munca etc copiii sint nevoiti sa plece in lume si astfel se departeaza de casa parinteasca si parinti ori rude si cunoscuti etc...mai ales pentru parinti nu i usor deloc sa stea departe de copii mai ales ca teoretic acestia se gasesc pe panta descendenta a vietii si tare si ar dori sa si vada nepotii crescind in curtea lor...la fel si copiii poate si ar dori sa se vada mai des cu parintii daca nu chiar sa locuiasca in aceeeasi localitate...asadar se justifica din motive economice aceasta departare?ce solutii ar fi?din pacate mai e o latura a problemei din pacate cei mai multi nu prea mai au ocazia sa si gaseasca un rost in viata si ramin cu parintii iar daca nu e venit in casa mai ales la tara nici asa nu e bine...personal imi amintesc de perioada comunista cind toti aveau de lucru chiar si intr un sat mic si deci familiile ramineau mai inchegate...acum cu plecarile afara multe familii s au destramat...doamne ajuta!
 
AdministratorData: Sâmbătă, 13-Iun-22, 19:24:15 | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 25
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Neconectat
Dragă domnule Marian, fiecare dintre noi suntem măcinați zilnic de nenumărate neajunsuri și căutăm soluțiile cele mai potrivite pentru a le depăși, însă puțini dintre noi se gândesc că fiecare lucru din viața noastră are un scop. Orice decizie pe care o luăm trebuie raportată la scopul principal, iar mai apoi trebuiesc luate în calcul scopurile secundare. Într-o postare anterioară subliniam faptul că scopul principal al omului este acela de a dobândi viața veșnică, în consecință, mântuirea: "Căutați împărăția cerurilor și toate celelalte se vor adăuga vouă" (Matei VI, 33). Dacă vom căuta ca acest aspect să fie prioritar în viața noastră și a celor care ne înconjoară, atunci, cu siguranță, optica noastră s-ar schimba radical.
"Nu vă îngrijiți de ce veți mânca sau ce veți bea sau cu ce vă veți îmbrăca, pentru că Tatăl vostru Cel ceresc știe toate de câte aveți trebuință!" Dacă vom aplica aceasta în viața noastră atunci nu ne vom mai confrunta cu efectele devastatoare ale migrației. Omul nu ar mai pune câștigul material pe primul plan și nu și-ar mai neglija familia și în primul rând copiii. Trăim o perioadă în care marea majoritate a oamenilor se plâng de problemele financiare cu care se confruntă și astfel caută să-și justifice atitudinea și faptele. Se caută creionarea unei situații precare financiare, cu multe neajunsuri și lipsuri, dar realitatea este cu totul alta. Ne-am învățat să trăim în lux și să fim extrem de comozi. Avem mare nevoie de bani pentru a întreține luxul și de a păstra starea de comoditate. Nici nu mă gândesc să scot în evidență că banii nu sunt necesari, ci doresc să subliniez faptul că nu trebuie să devenim pătimași și robii ai iubirii de avuții.
Sunt sigur că dacă am privi la cei ce ne-au crescut, și aici mă refer la jertfelnicii noștri bunici și bunicuțe,am constata că perioada în care au copilărit, au crescut și au trăit ei a fost mult mai grea decât cea de astăzi. De altfel cred că nici nu ar exista un termen de comparație între cele două perioade de timp! Și cu toate acestea, în familiile românești din acele vremuri se creșteau câte 8-12 copii, fără a fi fabrici și uzine, salarii, mall-uri, hipermaket-uri, etc. Părinții din acele familii nu-și lăsau familia și copiii pentru a pleca peste mări și țări de a face bani pentru a-i crește ci au conștientizat faptul că greutățile trebuiesc duse împreună, iar copiii aceea, crescuți cu anevoie știau să prețuiască și munca și banii și oamenii.
Migrația cu care țara noastră se confruntă în ultimii 24 de ani nu a făcut altceva decât să distrugă: familii, educație, moralitate, și lista ar putea continua la nesfârșit! Mă întrebați ce s-ar putea face pentru a contracara efectele acestui flagel, iar eu nu vă pot spune decât că în momentul de față situația este mult prea gravă pentru a mai putea fi controlată. De ce zic asta? Pentru că efectele se vor resimți pentru o perioadă de încă 50 de ani. Copiii care nu au avut familia alături nu vor ști să prețuiască valorile familiale, cei care au strâns ceva agoniseală nu știu să o prețuiască și nici cum să o chivernisească pentru că au primit de-a gata munca altora, etc.
Ca să dezvoltăm puțin subiectul întreb și eu: care au fost motivele migrației și care sunt efectele asupra unității familiei?
 
marianData: Vineri, 13-Iun-28, 16:45:38 | Mesaj # 3
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
ziua buna din nou parinte ionut...din pacate aveti dreptate...stiti cum se zice
ca parintii vor ca ai lor copii sa fie cu o treapta mai domni...de aici se
straduiesc mai ales dupa revolutie cind se poate sa i trimita pe la scoli ca sa
obtina un loc de munca care sa le permita sa aiba un trai decent...si invers
parintii au fost nevoiti sa plece in afaratarii ca sa adune un ban cu care sa
indeplineasca copiilor aceste idealuri...asta e principalul motiv al migratiei
cred...dar asta costa de multe ori unitatea familiei de vreme ce multe cupluri s
au destramat iar copiii au ramas pe drumuri...nu generalizam...pe de alta parte
lipsa locurilor de munca la sate sau chiar in provincie in general constituie o
mare piedica in a locui impreuna copii cu parinti...sau macar pe aproape...ce ar
trebui sa faca conducerea tarii pentru a stopa migratia?nu mai stiu care
academician roman zicea ca in ritmul asta disparem ca natie in 50 de ani...sper
sa nu fie asa...eu am fost plecat cu sotia 3 ani in turcia in interes de
serviciu apoi am revenit in tara si pentru inca 3 ani am mers singur de data
asta in afganistan...urmarile se vad si azi la ambii desi am reusit sa luam un
apartament in capitala si ceva banuti pentru zile negre care a fost de altfel principalul motiv de separare in
perioada afganistan...acum sintem din ce in ce mi bine pe toate planurile si
consider ca familia e facuta sa stea impreuna la bine si la greu...trebuie cred
pastrat un echilibru in a accepta aceste oportunitati profesionale si financiare
si atentia aratat familiei...doamne ajuta!
 
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » departarea de cei dragi (departarea de cei dragi)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: