Parohia Moscu (Tg.Bujor)

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » jocuri de noroc (jocuri de noroc)
jocuri de noroc
marianData: Duminică, 13-Iul-14, 15:39:43 | Mesaj # 1
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
ziua buna parinte ionut...as dori sa va intreb ce atitudine ar trebui sa avem fata de jocurile de noroc gen loto 6 din 49 sau loz in plic etc?va multumesc si doamne ajuta!
 
AdministratorData: Vineri, 13-Iul-19, 15:24:19 | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 25
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Neconectat
Pentru început vă voi întreba un singur lucru: ce înseamnă noroc?
După lămuririle pe care ni le oferă Dicționarul explicativ român, acest cuvânt este sinonim cu: soartă, destin, ursită, șansă, baftă, etc. Însă pe noi nu aceste aspecte ne interesează în tema de față pentru că jocurile de noroc nu țin de destinul sau soarta cuiva, ci ele țin de întâmplare. Într-o discuție anterioară am abordat tema destinului și cred că am lămurit acolo faptul că omul nu are un destin dinainte stabilit ci viața lui reprezintă efectele propriilor fapte și decizii, care îi influențează viața.
Din alt punct de vedere, originea acestui cuvânt merge adânc în istoria omenirii, oprindu-ne prin ținuturile romanilor, sumerienilor și a cartaginezilor, care, deloc întâmplător, aveau un zeu al fericirii al cărui nume era... Moloh. Pentru ca cineva să aibă noroc, adică o viață fericită, trebuia să aducă o jertfă acestui zeu. Care era jertfa ce trebuia adusă: propriul prunc, care era tăiat bucățele și mai apoi prăjit într-o tigaie uriașă, împreună cu alți prunci.
În altă ordine de idei aș vrea să mai spun că la o întrunire a mai multe persoane a participat și o persoană demonizată (aflată sub stăpânirea unui duh necurat), iar atunci când unul dintre cei prezenți a strănutat iar altul i-a spus "noroc!", așa cum se obișnuiește, persoana care era demonizată a început a râde și a zis: "Hai noroc! Așa se salută diavolii în iad!".
În consecință, tot ceea ce pot spune este faptul că norocul este o unealtă a diavolului prin care caută să piardă pe mulți, iar jocurile de noroc știm prea bine, nu aduc niciodată fericire: cal care pierde este deznădăjduit, mâhnit, supărat, nervos și iritat, iar cel care câștigă nu prețuiește banii pentru că au fost câștigați fără muncă și la fel de ușor se vor duce spre alimentarea unor vicii. Așa că întotdeauna pierd toți cei implicați în astfel de jocuri de noroc: și cei care câștigă și cei care pierd.
Nu pot să nu amintesc aici cuvântul Sfântului Apostol Pavel: "cei ce vor să se îmbogățească, aceea cad în ispită și în cursă și în multe pofte nebunești și vătămătoare, care-i cufundă pe oameni în ruină și în pierzare" (I Timotei VI, 9).
Cel ce dorește să aibă o viață fericită, nu trebuie să o cumpere și nici să o primească de undeva. Cea mai mare fericire e aceea când dăruiești totul cuiva și mai ales când te dăruiești întreg lui Dumnezeu. Numai atunci putem fi cu adevărat fericiți, iar asta nu ține de noroc și de dorința noastră de a ne deschide, de a ne dărui pentru cei care îi avem în jurul nostru. Banii nu pot aduce niciodată fericirea, indiferent de mulțimea lor. "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte vi se vor adăuga vouă" (Matei VI, 33)
 
 
marianData: Vineri, 13-Iul-19, 23:51:33 | Mesaj # 3
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
seara buna din nou...de acord ca banii nu aduc fericirea daca s cistigati fara munca din noroc sau ilegal...insa daca cineva prin munca cinstita face bani nu trebuie condamnat...in plus daca mai si ajuta pe semeni din ce are e cu atit mai de lauda...trupa parazitii chiar daca are versuri obscene unele din ele suna a clasici in viata-in viata e bine sa ai exact atit cit iti lipseste...adica prin munca cinstita si cu credinta in dumnezeu aplicata in fapte-vorbe-ginduri sa ti asiguri un trai decent care termen iar variaza de la om la om...daca ai sotie, copii, serviciu, casa, masina, esti in relatii crestinesti cu semenii si ti permiti 2 concedii pe an unul la mare si unul la munte asta vad eu trai decent...in ziua de azi daca nu ai destui bani esti muritor de foame...nici la spital nu te primesc si mori ca un caine...mai ales in statele din vest gen america...daca esti pustnic clar nu ti trebuie bani dar in societate sint indispensabili...ca nu trebuie pusi pe primul plan e adevarat...personal mai joc la 6/49 si iau loz in plic...daca as cistiga o suma mare as dona din start 10% la azile/orfelinate/spitale etc iar cu restul m as plimba in lume si as ajuta pe semenii crestini cu datorii dovedite in masura in care pot...ca sa nu mai zic ca in ziua de azi nu prea conteaza ce sudii ai ci cum te descurci din pacate...personal inteleg perfect ca dumnezeu are grija de noi dupa credinta noastra insa cum sa explici asta celor in nevoi imediate de genul lipsa hranei, hainelor, adapostului etc?...daca as avea o putere as rezolva toate problemele tutoror oamenilor de pe pamint ca sa fie armonie deplina...cum sa interpretam parabola lui isus cu talantii de mai jos?doamne ajuta!

Zis-a Domnul pilda aceasta: un om oarecare, plecand departe, si-a chemat slugile si le-a dat pe mana avutia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, iar altuia unul, fiecaruia dupa puterea lui, si a plecat. Indata mergand, cel ce luase cinci talanti a lucrat cu ei si a castigat alti cinci talanti. De asemenea, si cel cu doi a castigat alti doi. Iar cel ce luase un talant s-a dus, a sapat o groapa in pamant si a ascuns argintul stapanului sau. Dupa multa vreme a venit si stapanul acelor slugi si a facut socoteala cu ele. Si, apropiindu-se cel care luase cinci talanti, a adus alti cinci talanti, zicand: Doamne, cinci talanti mi-ai dat, iata alti cinci talanti am castigat cu ei. Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau. Apropiindu-se si cel cu doi talanti, a zis: Doamne, doi talanti mi-ai dat, iata alti doi talanti am castigat cu ei. Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau. Apropiindu-se apoi si cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am stiut ca esti om aspru, care seceri unde n-ai semanat si aduni de unde n-ai imprastiat si, temandu-ma, m-am dus de am ascuns talantul tau in pamant; iata, ai ce este al tau. Si raspunzand, stapanul sau i-a zis: Sluga vicleana si lenesa, stiai ca secer unde n-am semanat si adun de unde n-am imprastiat? Se cuvenea, deci, ca tu sa dai banii Mei schimbatorilor de bani, si eu, venind, as fi luat ce este al meu cu dobanda. Luati, deci, de la el talantul si dati-l celui care are zece talanti. Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua. Iar pe sluga netrebnica aruncati-o in intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Acestea zicand, a strigat: Cel ce are urechi de auzit, sa auda!“ (Matei 25, 14-30)
 
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » jocuri de noroc (jocuri de noroc)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: