Parohia Moscu (Tg.Bujor)

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » virsta omului (virsta omului)
virsta omului
marianData: Vineri, 13-Iul-19, 12:03:08 | Mesaj # 1
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
buna dimineata parinte ionut...as vrea sa va intreb cum s a ajuns ca virsta omului sa fie undeva in jur de maxim 100-120 de ani...in biblie se relateaza in vechiul testament de oameni cu virste de sute de ani de exemplu adam a trait 930 de ani samd...va multumesc si doamne ajuta!
 
AdministratorData: Vineri, 13-Iul-19, 13:54:07 | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 25
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Neconectat
În ultima perioadă am alocat mai puțin timp pentru mediul online, preferând să petrec mai mult timp cu cei care mă înconjoară, dar sper ca în viitorul apropiat să vă pot răspunde la toate propunerile dumneavoastră, căci am văzut că ați propus mai multe teme de discuție. Aș fi vrut ca să epuizăm câte o temă și apoi să trecem mai departe. Dar, e bine și așa....
În ceea ce privește această temă de discuție, legată de vârsta omului, pot spune că sunt mai multe aspecte care trebuiesc luate în seamă. În primul rând vreau să subliniez faptul că, după mărturiile Vechiului Testament, omul care a trăit cel mai mult pe pământ a fost Matusalem, care a ajuns la frumoasa vârstă de ...969 ani. E firesc să ne întrebăm acum dacă aceste lucruri sunt fabulații sau dacă au fost realități, de ce în zilele noastre nu mai este posibil acest lucru.
Pentru că suntem oameni religioși, nu putem contesta afirmațiile cuprinse în cărțile Sfintei Scripturi, considerate a fi  insuflate de Dumnezeu. În consecință, ceea ce ne rămâne nouă de făcut este aceea de a răspunde la întrebarea: de ce azi oamenii nu mai pot atinge vârste matusalemice? Pentru a afla răspunsul sugerez să luăm în calcul mai multe aspecte, cum ar fi:
- încă de la facerea lumii, toate animalele, cât și omul au fost făcute de Dumnezeu pentru  se hrăni cu iarba pământului, semințe și fructe (au fost create spre a fi vegetarieni): "Şi a zis Dumnezeu: Iată, vă dau vouă toată iarba dătătoare de sămânţă pe faţa întregului pământ, şi tot pomul purtător de rod cu sămânţă de pom într-însul; acestea vă vor fi vouă spre hrană" (Facere I,29). Prin urmare, la începuturi omenirea nu consuma produse de origine animală, dar, după potop, acest lucru se schimbă: "Tot ce se mişcă şi tot ce trăieşte fie-vă spre hrană; aşa cum iarba verde, pe toate vi le-am dat" (Facere IX, 3);
- tot până la Noe omul nu cunoscuse nici efectele alcoolului. După potop Noe a devenit agricultor și a cultivat vie și consumând vin s-a îmbătat (Facere IX, 20). Până atunci omul stătuse departe de acest mare viciu, iar viața lui nu a avut de suferit până atunci din cauza lui;
- condițiile de mediu erau și ele altele decât cele pe care le știm noi acum. Deși erau anotimpuri și atunci, condițiile de mediu difereau cu mult față de cele din zilele noastre. Un exemplu în acest caz ar fi faptul că prima ploaie care a căzut pe fața pământului a fost deluviul din timpul lui Noe, până atunci însă pământul nu avea nevoie de ploaie pentru că Dumnezeu se îngrijea prin purtarea lui de grijă (prin pronia divină) ca omului și pământului să nu-i lipsească nimic din ceea ce are trebuință. După potop însă lumea a rămas așa cum o știm astăzi.
La început omul a fost creat spre a fi nemuritor, dar în urma neascultării a fost pierdută veșnicia. Din dragoste pentru om, Dumnezeu a dăruit omului la început posibilitatea de a trăi multă vreme pe pământ (peste 900 de ani), dar omul nu a vrut să învețe din propria greșeală, ci a persistat în răutate și egoism, depărtându-se tot mai mult de Dumnezeu, ceea ce nu va rămâne fără efecte: "
Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Duhul Meu nu va rămâne pururea în oamenii aceştia, pentru că ei sunt numai trup; aşadar, zilele lor vor fi o sută douăzeci de ani!" (Facere VI, 3). Prin depărtarea de Dumnezeu, omul a pierdut și acea binecuvântare de a trăi mulți ani pe pământ. Lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că omul își va continua căderea și depărtarea de puterea lui Dumnezeu,ceea ce-l face pe psalmistul să zică: "Zilele anilor noştri, în durata lor, sunt şaptezeci de ani, iar de vor fi'n putere, optzeci de ani; iar ce e mai mult decât aceştia, trudă şi durere" (Psalmi LXXXIX, 10).
Pentru omul credincios nu lungimea vieții contează, ci ceea ce lasă în urmă. Pentru creștini moartea nu înseamnă un dezastru ci momentul întâlnirii cu Creatorul și trecerea de la viața pământească la cea cerească, este un moment de biruință și bucurie. Ce rost are să trăiești 1000 de ani pe pământ, îngrijindu-te de cele materialnice și trecătoare, când poți merge mai grabnic către locul unde nu este "nici durere, nici întristare și nici suspin"?
 
marianData: Vineri, 13-Iul-19, 22:56:11 | Mesaj # 3
Locotenent
Grup: Utilizatori
Mesaje: 52
Premii: 1
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
seara buna...in ritmul pacatoseniei de azi vom ajunge sa traim maxim 50 de ani curind...culmea e ca statisticile arata cresterea duratei medii de viata...eu cred ca trebuie sa traim cu credinta in dumnezeu si el va sti cit si cum vom vietui...oricum sint cazuri de oameni care au trait lejer peste suta de ani si nu musai au fost crestini sau in special ortodocsi si mai degraba din zona asiei gen budisti etc...totul e relativ caci cineva poate trai in 40 de ani cit altii intr o suta...in sensul bun al cuvintului...oricum nimeni nu si doreste moartea prea curind...la fel cum unii din pacate si o doresc din varii motive vezi cazul sinucigasilor...apropo de asta gasim pasaje in biblie care sa condamne clar sinuciderea?...ca de altfel si avortul...doamne ajuta!
 
Forum » Test category » Nelămuriri şi sfaturi duhovniceşti » virsta omului (virsta omului)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: