Parohia Moscu (Tg.Bujor)

Categoriile secţiunii

Pentru familie [4]
Personale [7]
Pentru diferite trebuinţe [1]
Pentru împărtăşire [0]
Pentru cei adormiţi [0]
Acatiste [1]
Paraclise [0]
La diferite sărbători [0]

Sondajul nostru

Evaluează acest site

Total răspunsuri: 30

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Rugăciuni ortodoxe

Acasă » Articole » Rugăciuni ortodoxe » Pentru diferite trebuinţe

Rugăciunea pentru bolnavi
         Preaputernice şi slăvite Doamne Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!
        Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.
 De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.
       Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei.
         Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.
Categorie: Pentru diferite trebuinţe | Adăugat de: Administrator (12-Aug-31)
Vizualizări: 401 | Comentarii: 2 | Evaluare: 3.0/2
Total comentarii : 1
1  
Toate pozele sunt super, iar petrnu munca ce o depui cu atata suflet merita mii de multumiri din partea tuturor Eu iti doresc sa ai parte numai de bucurii si realizari in viatza pe plan profesional si plan familial. Ne cunoastem, nu prea bine, cu mult timp in urma dar asta nu ma impiedica sa iti spun ca sunt mandru de tine! Bafta ! Doamne ajuta!

Prenume *:
Email *:
Cod *:

Autentificare

Căutare

Prietenii site-ului